Meitsin eka käpykakku ja meni kuulemma niin kun kuumille kiville :) Ulkonäkö nyt on mitä on, mutta huonossa repussa voi olla hyvät eväät ;D Ohjeen löysin Dansukkerin sivuilta jota sitten muokkasin oman maun mukaiseksi!

 

1145391.jpg

Kuorrutus
3 1/2 dl Kaakaotomusokeria
150 g mantelijauhetta
2 kpl kananmunan valkuaista, pieniä
mä lisäsin vielä "tuubin" ihan kaupan mantelimassaa kun
tuntu olevan niin löysänlaista ilman.

Pohja
5 Kananmunaa
2 1/2 dl Sokeria
2 1/4 dl Perunajauhoja
2 tl Vaniljasokeria
1 tl Leivinjauhetta

Kostutus
Omenamehua

Täyte
1 dl vaniljakreemijauhetta
1 prk flora vanilla
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 liivatetta
tilkka vettä (liivatteen sulattamiseen)
Mansikkahilloa


Mittaa kuorrutuksen aineet kulhoon ja sekoita. Lisää tarvittaessa kaakaotomusokeria ja mantelijauhetta, että saat kuorrutuksesta kaulittavan. Kääri kuorrutus kelmuun ja pane se 2-3 tunniksi jääkaappiin.

Kuumenna uuni 225°.  Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi.
Sekoita perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
Siivilöi seos munavaahtoon ja sekoita kevyesti. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle.
Paista noin 7 minuuttia.

Tee täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Lisää vanilijakreemijauheeseen flora vanilla ja tuorejuusto. Liuota liivate pieneen tilkkaan vettä ja kaada liivateseos täytteen joukkoon.
Leikkaa jäähtyneen kakkulevyn neljänneksestä suurin käpyaihio.
Kostuta ja levitä hillo ja vaniljatäyte.
Leikkaa seuraava kävynmuotoinen kakkulevy pienemmäksi ja aseta se hillon päälle.
Jatka kostuttaen ja täyttäen sekä kakkusuikaleilla muotoillen, kunnes kakku on kävyn muotoinen.

Tomusokeroi kuorrutus, kauli se levyksi kelmun päällä ja kumoa kakun päälle. Siisti reunat.
Pane kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Siivilöi tomusokeri pinnalle ja leikkaa kävyn suomut saksilla.
 
 
Näin se meni ja hyvää tuli =)
 
-kokkikakkonen-