Tuplapiirakka

 

1046295.jpg

 

 

Tämä ohje on alunperin kotoisin Hellapoliisin blogista. Itse sitä olen vähän muokkaillut! On todella herkullista! Tuplan sijaan voi laittaa tietenkin jotain muuta suklaata (alkuperäisessä ohjeessa on käytetty Susu-patukoita) tai esimerkiksi marjoja tai omenaa.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Pohja

 

150g voita

1 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 muna

 

Nypi voi, sokeri, vehnäjauho ja leivinjauhe "murusiksi". Lisää muna.

 

Pohjan päälle

 

3 maxi tuplaa pilkottuna

 

Täyte

 

2 dl Vaniljakreemijauhetta

4-5dl maitoa

TAI

kaupan vaniljakastikeaineesta (2pss) tehty paksumpi vaniljakastike

200 g Philadelphia tuorejuustoa

(1prk ranskankermaa)

2 rkl vaniljasokeria

2 munaa

 

Tee vaniljakreemi tai vaihtoehtoisesti vaniljakastike. (Blå Bandin vanhanajan vaniljakastike on ainakin hyvää) Anna seistä vähän aikaa, lisää tuorejuusto ja ranskankerma jos haluat sitä käyttää. Vahvempi vaniljan maku tulee jos jättää ranskankerman pois. Lisää vaniljasokeri ja munat. Kaada täyte tuplien päälle vuokaa. Paista 200 ºC noin puoli tuntia. Anna jäähtyä. Parhaimmillaan seuraavana päivänä.

 

 

-kokkikakkonen-

 

Kun kokkikolomonen teki tämän saman piirakan, ni katastrofi oli taas varma!! Kun aineet oli jo kaadettu vuokaan, tajusin, että muna jäi!!! Siispä sekoittamaan muna täytteeseen suoraan vuokaan... Ja eihä se onnistunu!! Kakku ei hyytyny lähes lainkaan... Mutta arvaatte varmaan, että SYÖTYÄ TULI =) *näkisittepä minkälaiseksi piirakka muuttuu kun se on syöty ja kulkenu läpi elimistön* =P